Polaris

Servicerobot bliver fremtidens navigationsguide

LØSNINGen indeholder

UX / UI & design / App-udvikling / Integrationer

Polaris Case Header

En tablet på en rullende kugle. Det er kort sagt, hvad der i fremtiden skal øge serviceniveauet i lufthavne, supermarkeder og på sygehuse.

En brugervenlig servicerobot er i støbeskeen i et treårigt samarbejde mellem Combine, MapsPeople, Det Gode Firma, Teknologiske Institut og Aalborg Universitet. Et projekt, der skal flytte grænserne for, hvor tilgængelig man kan gøre robotteknologi.


Udfordring

Konkrete mål, store bygninger, knap tid. Det er fællesnævnere for det klassiske besøg ved flere offentlige steder. Steder, som vi alle kommer til at besøge, og som er lige svære at finde rundt i gang på gang. Den udfordring er udgangspunktet for et nyt og innovativt projekt, der via robotteknologi skal hjælpe vildledte folk med at finde vej på bl.a. sygehuse og i lufthavne. Men at udvikle og bygge en robot kan være både dyrt og kompliceret. En robot er bygget fra bunden, og det samme er robottens API. Derfor arbejder Combine på en løsning, der fremadrettet skal gøre robotudvikling nemmere at tilgå.

Polaris Case Sketches

Målet

Processen er kompleks, men målet er simpelt. At skabe det næste niveau af indendørs wayfinding gennem et netværk af autonome robotassistenter. Sammen med projektets samarbejdspartnere ønsker vi at gøre robotteknologi tilgængelig for en bred målgruppe. Derfor arbejder Combine på at udvikle en standard API-løsning, der skal sikre en nem og hurtig udvikling af robotprogrammering i fremtiden.

Produktet

Polaris er bygget som en selvdrevet enhed på en kugle. Kuglen skaber en flydende bevægelse, der sikrer en behagelig interaktion for de brugere, den møder. Kroppen er halvanden meter høj og bærer robottens hoved: en tablet. Det er gennem tabletten, at interaktionen med brugerne er mulig. Teamet arbejder på en softwareplatform til at udvikle applikationer, der skal give udviklere verden over mulighed for at programmere og skræddersy Polaris til lige den service, der ønskes.

Polaris Case Screens

Combines rolle

App-udvikling

Vi forestår udvikling og design af den applikation, som brugerne skal interagere med, når de møder Polaris. App’en fungerer som hovedkanal for kommunikationen mellem robot og bruger og bliver derfor en integreret del af robotten. Vi tester løbende for optimering og forbedring.

UX Design

Vores UX-team fokuserer på den konceptuelle del af Polaris. Der overvejes bl.a. hvilke scenarier, Polaris kan integreres i, hvilke roller, den kan spille, hvordan den kan skabe værdi for virksomheder samt hvilke problemer, den kan løse.

Projektstyring

Vi bruger kompetencer i projektledelse til at organisere og styre udviklingen af projektet. Med erfaring fra mange store, tekniske projekter administrerer vi kommunikationen og planlægger projektet i alle processens faser og fagligheder. 

Andre cases