Forretningsmodeller

Måske kender I allerede forretningens potentiale, måske har I brug for hjælp til at identificere det. Uanset jeres udgangspunkt er udforskning af forretningsmodeller et stærkt greb, når man arbejder med forretningsudvikling. Det skaber en fælles forståelse og giver nye perspektiver på positionering i markedet.

Frank Weichelt Lkb4usonxa8 Unsplash
Kvinde Smiler Foran Tavle

Et nyt blik på forretningen åbner for nye forretningsmodeller

Markedet forandrer sig og virksomheden skal følge med. Men det kan være svært at slippe det vante og det, man ved, virker. Derfor kan det være vanskeligt at komme i gang med at arbejde strategisk med datastrategi og digitalisering.

Et godt sted at starte er ved at udforske jeres nuværende forretningsmodel. Derfor faciliterer vi processer, som skaber en fælles indsigt i jeres forretningsmodel, hvor vi udfordrer eksisterende forståelser og hjælper jer med at afdække sammenhængene i forretningsmodellen.

Læs mere om datastrategi

Team drøfter forretningsudvikling foran white board

Sådan arbejder vi med forståelse af jeres forretningsmodel

Sammen med jer mapper vi forretningen og skaber en visuel kortlægning af forretningsmodellen og opmærksomhedspunkter. Det giver indblik i sammenhængen mellem forretningsmodellens aktiviteter bag kulissen og de interaktioner, I har med kunder i den markedsrettede del af forretningen.

I analysen af jeres forretningsmodel arbejder vi bl.a. med:

  • Værditilbud overfor markedet
  • Kundesegmenter og -relationer
  • Salgskanaler
  • Nøgleaktiviteter og -ressourcer
  • Samarbejdspartnere
  • Omkostninger og indtægter
Hænder Peger Mod Computerskærm

Oversættelse af digitale forretningsmodeller til jeres kontekst

Udforskning af digitale forretningsmodeller er et godt første skridt i en digitaliseringsproces, fordi formatet giver ledergruppen en fælles forståelse af virksomheden og dens kontekst. 

Den nye forståelse af forretningsmodellen og sammenhænge i forretningen skaber gode forudsætninger for at oversætte dem til en digital forretningsmodel, og for at tage næste skridt i jeres digitaliseringsproces. Samtidig skaber formatet et godt fundament for at idéudvikle i fællesskab.

Med de nye indsigter kan I identificere og gentænke nye, digitale forretningsmodeller, som led i jeres digitaliseringsproces. Den dybdegående analyse og fælles forståelse for nye handlingsplaner og forretningsmodeller sandsynliggør på den måde en større kommerciel værdi på tværs af virksomheden.

Mand Og Kvinde Deltager I Møde

Værdiskabelse gennem udforskning af forskellige forretningsmodeller

Udforskning af forskellige forretningsmodeller er relevant, når I skal afgøre, hvilken retning I ønsker at flytte forretningen. Før I fastlægger en ny forretningsmodel – f.eks. en digital forretningsmodelbør I overveje alle områder, hvor den nye forretningsmodel skal skabe værdi.  

Det kan f.eks. være:

Læs mere om ESG-strategi

Kontakt

Skal vi hjælpe med nye, digitale forretningsmodeller?

e.Image.Name
Jonas Haldrup Nielsen

Partner og seniorkonsulent
+45 6016 3459
jhn@combine.dk

e.Image.Name
Simon Brøndum Jensen

Partner og rådgiver
+45 2763 6365
sbj@combine.dk